Ostatnie spotkanie odbyło się w dość nietypowym terminie, gdyż był to poniedziałek, godz. 19.00. Nie martwcie się, to tylko tak jednorazowo :) Następne spotkania będą się odbywać w środy o godz, 17.00 (ewentualnie 17.15 gdyż muszę dojść z pracy na uczelnie). Cieszę się, że udało nam się to ustalić, gdyż to podstawowa ale i najważniejsza sprawa. Po spotkaniu koła zwyczajowo odbędzie się spotkanie Teatru TIK.

Dziewczyny (Paulina i Natalia) podziel;iły się z nami wrażeniami z wyjazdu promującego Instytut i koło do Wysokiego. Wiemy, że dzieciaki są chętne do współpracy i jeśli tylko dostaniemy dofinansowanie z ACK, z chęcią zobaczą nasz spektakl. To na początek, w przyszłym roku akademickim możemy zrobić jakieś przedsięwzięcie razem.

Wyniki w sprawie grantu do ACK Chatka Żaka będą lada dzień, mam nadzieje, że z korzyścią dla nas. Wniosek grantowy do rektora o dofinansowanie publikacji został już także napisany, jeszcze podpisy i można składać.

16 marca są Dni Otwarte UMCS. Nasz Instytutu zrezygnował ze starej formy prezentowania się i poszczególnych kół. Nie będziemy mieć prezentacji, a jedynie jest wymagana obecność (jednej bądź więcej osób) tego dnia, która ewentualnie odpowiedziałaby na pytania zainteresowanych osób w sprawie organizacji studenckich. Szczegółów jeszcze nie znam, będą wkrótce.

Jak tradycja nakazuje, przydałoby się utrwalić skład koła w roku 2011/2012. Potrzebujemy myśli przewodniej, pomysłu, w jakim klimacie zrobić sesje zdjęciową. Jeśli macie już jakieś pomysły, zamieście je w komentarzu pod postem.

Myślę, ze potrzebne byłoby także szkolenie z obsługi word pressa, żeby każdy mógł czy wiedział jak wprowadzać posty na naszej stronie bądź na jakiejkolwiek innej, którą obsługuje ta platforma publikacyjna. Word press jest bardzo wygodny i prosty w użytkowaniu, znajomość jego może się przydać także na potrzeby własne.  Byłoby fajnie, gdybyśmy mogli skorzystać z sali audiowizualnej; będę się starać zorganizować je w jeszcze w tym miesiącu.