Cześć. Niestety muszę zagłuszyć zimową sialnkę kilkoma uwagami na temat obecności na spotkaniach. Generalnie wszelkie informacje o spotkaniu ukazują się na stronie koła. Jest to główne źródło informacji o tym kiedy, gdzie, co i dlaczego. Jeśli nie ma wpisu – nie ma spotkania. Jest wpis – jest spotkanie. Wszelkie inne miejsca powiadomień są jedynie dodatkiem, przydatnym ale nie najważniejszym. Zawsze na koncie koła na facebook’u pojawia się informacja o nadchodzącym spotkaniu. Przy okazji sprawdzania prywatnych rzeczy, zerkajcie na to proszę. Wiecie, że spotykamy się mniej więcej regularnie co tydzień, około niedzieli lub poniedziałku pojawiają się zapowiedzi spotkania. Dlaczego nie wcześniej? Czasami nie wiadomo, czy dane spotkanie będzie potrzebne, ponadto wcześniej ukazuje się sprawozdanie z poprzedniego zebrania. jeżeli chcecie możemy powrócić do starej formy powiadomień i rozsyłać maile.

Dziś frekwencja była katastrofalna. A przecież mamy tyle ważnych spraw do załatwienia… Kilka osób się usprawiedliwiło, ale reszta zaszyła się w domowych pieleszach. Kochani, koło to nie jest  obowiązek, to jest także (jak nie przede wszystkim) zabawa – spotkania towarzyskie,  wymiana pomysłów, dużo śmiechu, takie inne scrabble. To tyle moich roważań, przechodzę już do konkretów.

Padła nowa propozycja terminu spotkania: poniedziałek, godz. 16.30? Co o tym sądzicie?  Piszcie w komentarzach. Jarek będziesz robił w poniedziałek spotkania teatru? Jest jeszcze jedna opcja: możemy się spotykać po próbach. Mi by to bardziej odpowiadało, ale niech zadecyduje większość.

Jutro (w środę) w składzie: Paulina Błuszko, Natalia Weremczuk i ja wybieramy się z mgr R. Bombą promować Instytut Kulturoznawstwa i sknK w liceum w miejscowości Wysokie. Ustaliliśmy wszystkie szczegóły, a o tym jak wyszła akcja będzie można przeczytać w sprawozdaniu.

Najważniejsze w tym momencie są granty. Czekamy na decyzje w sprawie grantu dziekańskiego, od niego zależy, czy będziemy się ubiegać o granty samorządu i rektora (których termin składania upływa 12 marca). Poza tym składamy także grant do Chatki Żaka na przedsięwzięcie artystyczne (tak gwoli przypomnienia :) ).

Na 16 marca zaplanowane są Dni Otwarte UMCS – na nich pewnie też wystąpimy.

Uff…to tyle. Do zobaczenia zatem najprawdopodobniej za tydzień. Mam nadzieję, że w większym gronie :)