Spotkanie zaczęło się zaskakująco. Przynajmniej dla mnie. Iwona Szymanowska zrezygnowała z prezesury koła i stanęliśmy przed wyborem nowego przewodniczącego. Jakoś tak wyszło, że wybraliście mnie, czyli Basię Hołub :) Mam nadzieję, że nie zawiodę pokładanego we mnie zaufania i poprowadzę koło ku zwycięstwu! He he, damy radę, prawda? :) Iwa – dzięki za poświęcony czas, trud poprowadzenia koła i przygotowania go do Wigilii. Byłaś już po raz drugi w historii sknK prezesem, a to świadczy, że naprawdę byłaś w tym dobra.

Co się działo dalej? Omawialiśmy plan pracy koła. Planujemy w tym roku zorganizować kilka dużych przedsięwzięć: dwa naukowe i dwa artystyczne. Gdy plan zostanie ostatecznie ustalony, znajdziecie go na stronie koła w zakładce „plan pracy”. Jak na razie prace trwają.

Najbliższym zadaniem jest wydanie publikacji z konferencji: „Przestrzeń magiczna we współczesnej kulturze”i „Kolor w kulturze”. Redaktorami drugiej części publikacji „Podróże – nie tylko w czasie i przestrzeni. Szkice kulturoznawcze” ze studentów (i absolwentów) zostali:

• Monika Wołos – odpowiedzialna za zebranie materiałów i korektę z konferencji „Przestrzeń magiczna…”
  • Bartosz Kołtonowski – odpowiedzialny za zebranie materiałów i korektę z konferencji „Kolor w kulturze”
  • Basia Hołub – odpowiedzialna za zebranie nowych materiałów i ich korektę.

Wstępnie chęć napisania referatów zgłosiły następujące osoby:

• Patrycja Małek
  • Paulina Błusko
  • Natalia Weremczuk
  • Jadzia Kamińska
  • Jarek Olejniczak.

Zapraszam do zgłaszania się. Termin nadsyłania nowych artykułów poświęconych tematyce koloru w kulturze bądź przestrzeni magicznej upływa 15 lutego!