Jednym z obowiązkowych punktów w planie sknK jest uczestnictwo w kolejnych odsłonach corocznej akcji Dni Otwartych UMCS.

Autorka zdjęcia: Barbara Hołub

W tym dniu w budynku rektoratu UMCS każda chętna osoba mogła odwiedzić stoiska, na których poszczególne kierunki studiów zaprezentowały swoją ofertę oraz zasady rekrutacji w roku akademickim 2011/2012. Byli też tam nasi ludzie, którzy agitowali maturzystów do składania dokumentów na kierunek kulturoznawstwo :) Oczywiście wszystko w jak najlepszej intencji, gdyż oferta dydaktyczna tego kierunku jest bardzo ciekawa.

SknK wspólnie z innymi kołami działającymi przy Instytucie Kulturoznawstwa oraz instytutem prezentowało się w sali 013B Nowej Humanistyki. Słuchaczy nie było wielu, lecz liczymy na to, że wici o naszej ofercie dotrą do o wiele większej ilości młodych ludzi. Bardzo chętnie przyjmiemy w swoje szeregi studentów innych wydziałów i kierunków.

Spotkanie rozpoczęło się z opóźnieniem, ze względu na niską frekwencję wśród słuchaczy. Nasze koleżanki przez cały czas usilnie poszukiwały maturzystów, zachęcały i namawiały. Iwona Szymanowska przebrana za przedstawiciela innej kultury (europejsko-hinduskiej :) ) razem z Kasią Wójcik wykonały nawet banner reklamujący spotkanie z pracownikami naukowymi instytutu.  W końcu się udało, słuchacze byli!

Autorka zdjęcia: Barbara Hołub

SknK zaprezentowała Gosia Makowska. Pokazaliśmy w prezentacji multimedialnej na czym polega nasza działalność, jakie przedsięwzięcia zrealizowaliśmy przez te 10 lat istnienia koła. Oczywiście wszystkiego nie dało się powiedzieć w tak krótkim czasie. Byliśmy także bardzo widoczni w prezentacji przygotowanej przez Instytut Kulturoznawstwa, w której zostały wykorzystane nagrania z przeprowadzonej niedawno naszej sesji fotograficznej w stylu hippie oraz wypowiedzi członków sknK na temat studiowania na kierunku kulturoznawstwo.