Tak jak obiecałam, zamieszczam sporządzony przeze mnie kwestionariusz badawczy o pożywieniu. Można go pobrać TUTAJ. Jest to wersja jeszcze sprzed poprawek naniesionych przez dr Martę Wójcicką, dlatego pewnie znajdziecie w nim wiele niedociągnięć i braków. Zależy mi właśnie na waszym krytycznym komentarzu (oczywiście jeżeli uznacie, że jest OK, to napiszcie to :-) . Jakie kwestie zostały pominięte bądź za mało rozwinięte, może znacie jakieś regionalne potrawy południowego Podlasia, o które chcielibyście zapytać? Dla przypomnienia: badania są poświęcone symbolice i semantyce potraw, będziemy także zbierać przepisy regionalnych potraw.  Już wiem, że trzeba rozbudować pytania o przetwory z mleka. Co ponadto? Czego wy chwielibyście się dowiedzieć podczas tych badań? Po sprawdzeniu go przez dr Martę Wójcicką zamieszczę aktualny plik.

UWAGA! Ten plik jest chroniony prawem autorskim. Autorem kwestionariusza jest Barbara Hołub i został on przygotowany na potrzeby Studenckiego Koła Naukowego Kulturoznawców UMCS. Zabrania się kopiować, modyfikować i wykorzystywać go bez wiedzy i zgody autora.